Amintirile unei muze

Amintirile unei muze

Capitolul 1. "Măcar vedem același cer"
 
 
Lacul nu se uscase complet pe unghii dar întinse mâna curioasă dupa telefon... Recunoscu notificarea de pe Tinder și deși simpla asociere cu aplicația asta îi crea un disconfort simțitor, o forță nevăzută o atrăgea de fiecare data în vârtejul conversațiilor cu necunoscuți.
Nici de data asta nu era altfel. Sau... 
Super like. De la Quiet. Ha! Intersant. Uite, are și descriere la profil "În realitate sunt mai ok decât în poze pentru că... vorbesc". Un tăcut care vorbește. Pretențios. Ba nu - amuzant. Hai să vedem pozele. "Măcar vedem același cer" - asta scrie pe prima lui poză. Nu-i poză, e un mesaj. Ah, bon, draguț! Și el? Pozele cu el? Hmmm... nu-i rău. Dar pare trist. Un tăcut amuzant dar trist. Très bon. Uite, am și mesaj de la el... ia să vedem, ce știe să zică domnul trist dar amuzant?
- Bonjour 
- Bonjour à toi, de même. C'est drole parler en français sur Tinder
- Vraiment...
 
Îi zambi ușor și-i spuse:
- Te conduc până jos. Aici așa e, oferim sevicii complete. Jusqu'au bout.
Era în lenjeria de noapte dar avu grijă să-și pună ochelarii de soare și pantofii cu toc. El îi privi picioarele lungi și cârlionții blonzi prinși neglijent în codițe inegale. O sărută la fel de inegal și se îndreptară către poartă. Ajunși în fața porții îi șopti:
- O să te sun!
- Da. Și îi întoarse spatele grăbită. Dispăru dar zgomotul tocurilor continuă preț de câteva clipe să se audă pe dalele de piatră. Apoi, liniște totală. Doar ciripitul câtorva păsărele, într-o conversație de duminică dimineața cu razele de soare ieșite la joacă.

Se urcă în mașină știind că nu o să o mai vadă vreodată. Deși ar fi vrut. Dar până la urmă era ok. Măcar vazuseră același cer pentru o seară.
Ea, se întoarse sus și, fără a-și da jos ochelarii sau tocurile se așeză la micuța masă din bucătarie, picior peste picior, și sorbi o înghițitură din ceașca de porțelan alb. Cafeaua făcută de el era cea mai bună.

COMMENTS

Like this post?
Say what you think!
Leave a comment

Published on
Jun 17, 2019
Tags
thoughts